Az alkotóról

Szia! Dóra vagyok, az EveryBird Knits megalkotója ♡ Minden, amit a boltomban találsz két kezem szorgos munkájával jött létre, így helyénvalónak érzem mesélni kicsit magamról, és arról, hogy jött létre az EveryBird Knits.

Magamról
Épp 27 éves vagyok, és amióta az eszemet tudom, alkotok. Mindegy, mit – festés, táncolás, webdesign, barkácsolás – most pedig kötök és horgolok. A kreatív élet számomra létszükséglet :) Nagyon szeretem az állatokat, főleg a madarakat, gyerekkorom óta papagájokkal vettem körül magam, most pedig egy kisebb csapat mentett tyúkkal. Életemnek része még egy programozó srác, 3 tengerimalac és kb. 30 szobanövény, és akkor vagyok a legboldogabb, ha kint esik az eső, én pedig bent kötögethetek, a kedvenc sorozataimat nézve.

Kötés, horgolás
Kötni 2015-ben tanultam meg egy hirtelen ötlettől vezérelve, ami nagyon gyorsan kisebbfajta függőséggé nőtte ki magát. Igazi millenial módjára Youtube-ról lestem el a technikáját, aminek következtében kötni és horgolni is csak angolul tudok :) Már az elejétől fogva arra vágytam, hogy saját mintákat készíthessek, és a mai napig fontos számomra, hogy csak a saját mintáim alapján dolgozzak.
A horgolás egy évvel később került a repertoáromba. A kötés mindig is közelebb állt hozzám, de nagyon szeretem ötvözni a két műfajt, kifejezetten élvezem, ha egy munkán belül kötött és horgolt részek keverednek :)

EveryBird Knits… minden madár köt?
Az EveryBird név kb. 16 éves koromban pattant ki a fejemből, és már akkor elhatároztam, hogy egyszer ezen a néven fogom hívni a saját alkotásaimat. Természetesen a madarak iránti végtelen rajongásom ihlette, és magába foglalja szívem csücske fontos lakosait: az összes madarat és fonalgombolyagot, kötőtűkkel.